מס כנסייה Kirchensteuer בגרמניה

לאחר הרילוקיישן לגרמניה בוודאי יזדמן לכם לשמוע סיפורי תסכול של אנשים ששכחו להצהיר שאינם בעלי דת ומשלמים מס כנסיה (Kirchensteuer). בגרמניה הדת מופרדת מהמדינה, המשמעות היא שבאפשרותם לבחור האם לשלם עבור שירותי דת. זרים רבים שאינם אינם מכירים את צורת העבודה בגרמניה מצהירים שהם יהודים במהלך הAnmeldung ו\או עונים כך כאשר הם נשאלים בעל פה. בסוף זה יכול לעלות הרבה כסף – ידע זה כח כבר אמרנו?

מהו מס כנסיה – Kirchensteuer?

מס כנסיה הוא מס שנגבה מחברים של קהילות דתיות בגרמניה, וזאת כדי לתקצב פעילות יום יומית ושירותים הניתנים ע"י הגופים אלו. קהילות אלו כוללות נוצרים אוונגליסטים או קתוליים וקהילות יהודיות. קהילות מוסלמיות אינן משלמות מס זה.

עפ"י חוק מותר לבטל את החברות בכל זמן נתון ובכך לבטל תשלומי מס עתידיים. יחד עם זאת אין החזרים רטרואקטיביים על תשלומים שכבר נגבו. המשמעות היא שאם שכחתם להצהיר שאינם בעלי דת, אתם תשלמו את המס ללא יכולת החזר עד אשר תצהירו אחרת.

מה גובה המס?

המס נגזר ממס הכנסה ותלוי במדינת המחוז בה אתם גרים. במדינת בוואריה ובאדן-ווטמברג משלמים תוספת של 8%, ובמדינת אחרות תוספת של 9% ממס ההכסה.

לדוגמה, אם אתם גרים במדינת בוואריה, ומשלמים 10 אלף בשנה מס הכנסה, אז תשלמו עוד 8%, 800 אירו מס בשנה לקהילה היהודית.

תוכלו לחשוב את גובה התשלום במחשבון הבא.

מס כנסיה משולם ישירות מהמשכורת שלכם בדומה למס הכנסה – תוכלו לראות את גובה הורדת בשורת KS (שזה קיצור של Kirchensteuer).

כיצד נמנעים מתשלום המס?

אם אין בכוונתכם לצרוך שירותי דת, עליכם לרשום בשאלון הAnmeldung בסעיף "קהילה דתית" – Religionsgesellschaft שאינכם שייכם לקהילה דתית. ייתכן וגם תישאלו ע"י הפקיד שתפגשו כחלק מהתהליך.

שימו לב שאם ברצונכם לרשום את ילדכם לגן יהודי, ייתכן מאד שתשלום המס יהיה תנאי מקדים לרישום. במקרה הזה רצוי לברר את הנושא ליותר לעומק בעירכם לפני קבלת החלטה בנושא.

איך מפסיקים לשלם את המס? (במידה ונרשתם בעבר כיהודים)

במקרה זה צריך לעשות תהליך Kirchenaustritt – יציאה מהכנסיה. תצטרכו ללכת לרשות הרלוונטית (תוכלו למצוא מהי הרשות המטפלת בהתאם למדינה בה אתם גרים כאן) עם דרכון ו Meldebescheinigung ובמידה ורלוונטי תעודת נישואים לשלם עמלה בגובה של כמה עשרות אירו. בסיום התהליך תקבלו אישור עזיבה בשם Austrittsbescheinigung אותו כדאי לשמור לרואה חשבון. אם הכל עבר חלק תפסיקו לשלם את המס החל מהמשכורת בחודש העוקב.

קריאה נוספת

מס כנסיה – ערך מפורט בויקיפדה

אם מדריך זה סייע לכם, אנא שקלו לתמוך באתר על ידי קניית קפה כתרומה קטנה. זה מאפשר לנו לשמור על מישראל לגרמניה בחיים ולהמשיך ליצור תכנים חדשים.

הארות, הערות או שאלות? מוזמנים לכתוב בתגובות למטה.

הערה: הכותבים באתר אינם אנשי מקצוע וכל הכתוב במאמר זה מבוסס על ניסיוננו האישי ומחקר שערכנו לטובת ידע כללי בלבד. מאמר זה שאינו תחליף לייעוץ משפטי. מידע נוסף בתקנון.

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
guest
2 תגובה
חדש ביותר
ישן ביותר מדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
יוגב

שלום, בקרוב אגיע לגרמניה לטובת לימודי תואר שני, האם גם סטודנטים צריכים לשלם את המס הזה או שיש פטור כלשהו?

מאמרים נוספים:

Abmeldung – כיצד לחזור מגרמניה לישראל?

כיצד לעשות רילוקיישן חזרה מגרמניה לישראל? באילו נושאים בירוקרטיים יש לטפל כשחוזרים מגרמניה לחזרה לישראל לאחר תקופה ברילוקיישן? כל המידע המאמר.