חשבון חסום Sperrkonto בגרמניה

יחי הבירוקרטיה הגרמנית! אם התקבלתם ללימודים אקדמיים בגרמניה ונתבקשתם לטובת ויזת סטודנט לפתוח חשבון חסום בגרמניה, הגעתם למקום הנכון. במדריך זה אפרט מהו חשבון חסום, מה האפשרויות העומדות בפניכם וכיצד לגשת לנושא. קריאה מהנה.

מהו חשבון חסום  – Sperrkonto?

חשבון בנק חסום, בשמו הגרמני Sperrkonto, הוא חשבון בנק מיוחד אותו נדרש לפתוח לטובת קבלת ויזה ומעבר לגרמניה כסטודנטים. בחשבון זו מפקידים סכום כסף נכבד הנקבע ע"י ממשלת גרמניה (10,322 נכון ל2021) אשר מופרש אליכם חזרה כקצבה חודשית במהלך לימודיכם. החשבון נקרא "חשבון חסום" כי הכסף שהופקד בחשבון לא ניתן למשיכה עד שבעל החשבון מגיע לגרמניה ומתחיל את לימודיו. אין זה משנה לאיזה אוניברסיטה התקבלת, לאיזה חוג\פקולטה, מהו סוג התואר (ראשון, שני, MBA), מה שכר הלימוד או היכן תשהה במהלך הלימודים. בכל המקרים תזדדק\י ל Sperrkonto. החשבון החסום הוא מנגנון של הממשלה הגרמנית למנוע הגעה של סטודנטים שאין ביכולתם לכלכל את עצמם, ע"מ שלא יהפכו לעול על המערכת הסוציאלית במדינה. החשבון נדרש מסטודנטים בינלאומיים (בין השאר סטודנטים ישראלים שהתקבלו ללימודים בגרמניה) וגם מחפשי עבודה. כאשר תרצו להוציא ויזה לגרמניה לטובת הלימודים או להירשם במשרד זרים תצטרכו להמציא מסמכים המוכיחים שפתחתם חשבון חסון ושהפקדתם את הסכום.

סכום הנדרש לחסום בחשבון החסום

החל מה-1 בינואר 2021, הסכום הנדרש להפקדה בחשבון החסום הגרמני בעת הגשת בקשה לוויזת סטודנט לגרמניה הוא  10,332 אירו עבור השהייה המתוכננת שלכם (עד 12 חודשים). עד לא מזמן הסכום היה 8,640 אירו. זהו סכום מינימאלי ותוכלו להחליט להעביר סכום גדול יותר אם תחפצו בכך. הסכום הנ"ל נקבע עבור סטודנטים יחידים אך ייתכנו מקרים שונים בהם השגרירות תבקש מכם סכומים גבוהים יותר. כך לדוגמה מאיתנו ביקשו כ3,000 אירו יותר מכיוון שהגעתי עם משפחה. יש דרכים חלופיות לפתיחת חשבון חסום. ניתן להשיג ע"י תצהיר התחייבות של אדם השגר בגרמניה ואושר ע"י משרד הזרים. לפרטים נוספים כאן. זה רלוונטי רק אם יש לכם קרובים הגרים בגרמניה או בעלי נכסים במדינה.

ספקי חשבונות חסומים בגרמניה

יש סה"כ 4 ספקים נכון לספטמבר 2021: Detusche Bank, Fintiba, Expatrio, Coracle. אני לא אתיימר להשוות ביניהם כי יש טבלאות השוואה מצוינות כבר ברשת. אוכל רק לשתף מניסיוני האישי: בעוונותיי ניסיתי תחילה לפתוח חשבון חסום ב Deutsche Bank. זאת משום שחששתי בזמנו מבנקי אונליין שנראו לי פחות אמינים (ב2018 היו פחות נפוצים מהיום). מהר מאד טבעתי בבליל של מסמכים לא קריאים בפונט קטנטן ותהליך ארוך ומייגע שהצריך נסיעות לשגרירות גרמניה בישראל. בסוף התייאשתי ופניתי לFintiba – וזה פשוט 180 מעלות. כל התהליך הוא דיגיטלי באנגלית קריאה וברורה שבו מנחים אותך שלב אחר שלב בדיוק אילו פעולות לבצע ואילו מסמכים להעלות. הייתי מאד מרוצה מהבנק והשירות, וכך המשיכה החודשית התבצעה אוטומטית ללא רבב. לאחר תחילת הלימודים גיליתי ש90% מהסטודנטים הבינלאומיים במחזור לי פתחו גם הם חשבון חסום ב Fintiba ו100% היו מרוצים. אפילו שגרירות גרמניה בישראל ממליצים על Fintiba לצורך הוצאת ויזה ללימודים בגרמניה. עוד יתרון הוא שהם חברו לMawista – חברת ביטוח פרטי ומציעים באנדל במחיר מוזל, ול LcyaMobil שמציעים סים מקומי.

ממשק משתמש של Fintiba – ככה זה נראה. מקור: Fintiba.com

כיצד לפתוח חשבון בנק חסום בגרמניה?

באופן כללי תהליך פתיחת החשבון כולל את השלבים העיקריים הבאים לאחר בחירת הספק:
  1. רישום באתר הספק והעלאת מסמכים ראשוניים (דרכון, אישור קבלה ללימודים)
  2. פתיחת חשבון
  3. העברת כסף* – עליכם להעביר את הסכום שנקבע ע"י ממשלת גרמניה לחשבון שפתחתם
  4. לאחר קבלת הכסף בחשבון, הבנק ינפיק לכם אישור רשמי אותו תוכלו להציג לשגרירות\משרד זרים לטובת הוצאת ויזה\אשרת שהיה
  5. לאחר ההגעה לגרמניה, רישום בעירייה ופתיחת חשבון בנק מקומי, תוכלו להתחיל למשוך כסף מהחשבון החסום. לצורך כך תצטרכו להעלות מסמכים נוספים המאמתים את החשבון בנק שזה עתה פתחתם.
*זהו תאכלס השלב הכי מפחיד מכולם, כי אתם צריכים להעביר סכום של כ-40,000 ₪ לחשבון בנק שזה עתה פתחתם במדינה זרה. זכרו כמה דברים:
  • אם בסוף השגרירות\משרד זרים יסרב להנפיק לכם ויזה מכל סיבה, תוכלו לקבל את הכסף בחזרה. יחד עם זאת עדיין תצטרכו לשלם עמלה על ההעברות ופתיחת חשבון.
  • יש מספר חברות בינלאומיות להעברת כספים בהן העמלות ההמרה נמוכות יותר. לי ולעוד מספרים מכרים בגרמניה יש ניסיון טוב עם Covercy. אם אתם חוששים תמיד תוכלו ללכת לסניף בנק ולבקש מהבנקאי לבצע את ההעברה בשבילכם.
לאורך התהליך ייתכנו שלבים נוספים בעיקר כאלה הדורשים אימותים נוספים והעלאת מסמכים ע"מ לוודא שהכסף שנמשך מהחשבון כקצבה באמת נמשך לחשבון של בעל החשבון החסום.

סיכום – חשבון חסום בגרמניה

פתיחת חשבון חסום בגרמניה אינו מסובך אבל מעט מעורר חששות שכן צריך להעביר סכום כסף נכבד למדינה זרה. מה שחשוב הוא להתחיל את התהליך בזמן – לא להמתין לרגע האחרון. לבנקים יש זמן טיפול שעלול להתארך בתקופות עמוסות ויש לקחת זאת בחשבון.
הארות, הערות או שאלות? מוזמנים לכתוב בתגובות למטה. הערה: הכותבים באתר אינם אנשי מקצוע וכל הכתוב במאמר זה מבוסס על ניסיוננו האישי ומחקר שערכנו לטובת ידע כללי בלבד. מאמר זה שאינו תחליף לייעוץ משפטי \ כלכלי. למידע נוסף בתקנון.

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
guest
2 תגובה
חדש ביותר
ישן ביותר מדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
שרון

יותם תודה על הפוסט!
האם את יודע אם לבעלי *אזרחות אירופאית* יש צורך בפתיחת חשבון חסום (בהנחה שבהגיעם לגרמניה אין להם עבודה)?

מאמרים נוספים:

Abmeldung – כיצד לחזור מגרמניה לישראל?

כיצד לעשות רילוקיישן חזרה מגרמניה לישראל? באילו נושאים בירוקרטיים יש לטפל כשחוזרים מגרמניה לחזרה לישראל לאחר תקופה ברילוקיישן? כל המידע המאמר.