הנפקת אישור שהייה במשרדי הזרים בגרמניה

ברוכים הבאים לגרמניה! על פי החוק הגרמני והאמנה בין ישראל לגרמניה, ישראלים נדרשים לאשרת שהייה ע"מ לשהות במדינה יותר מ3 חודשים. לצורך כך תצטרכו להגיע למשרד הזרים ע"מ להסדיר את מעמדכם ולקבל את האשרה הנכספת. גם אם דאגתם לויזה לגרמניה בעודכם בארץ, תצטרכו להתייצב במשרד זרים.

מהו משרד הזרים – Ausländerbehörde בגרמניה?

משרד הזרים הוא גוף מטעם ממשלמת גרמניה שאחראי על הנפקה או דחיה של אשרת שהייה במדינה. הגוף מקביל לרשות האוכלוסין וההגירה בישראל. למשרד ישנן שלוחות בכל עיר או מחוז בגרמניה, אליהן תשויכו לאחר שתרשמו בעירייה.

אם אין בידכם אזרחות אירופאית תצטרכו לבקר במשרד הזרים ע"מ להנפיק אשרת שהיה, שכן עפ"י החוק הגרמני כל אזרח זר שמעוניין לשהות במדינה זקוק לאשרת שהיה מתאימה. בתור ישראלים תוכלו לשהות בגרמניה באופן חוקי למשך 90 יום מיום נחיתתכם במדינה, ולאחר מכן תזדקקו לאישור שהיה.

אם יש בידכם אזרחות אירופאית אתם זכאים לשהות בגרמניה ללא מגבלת זמן. כלומר לא תצטרכו להגיע למשרד זרים (יחד עם זאת כל חבר משפחה שאין לו דרכון אירופאי חייב להסדיר את מעמדו).

מדוע אצטרך להגיע למשרד זרים?

כדי להסדיר את מעמדך בגרמניה ולקבל אשרת שהיה – Aufenthaltstitel. זהו למעשה כרטיס מגנטי שמשמש מעין תעודת זהות בגרמניה. בכרטיס יופיע מספר פריטים אישיים שלכם, תמונה, תוקף האישור והערה האם מותר לכם לעבוד או לא במהלך שהותכם. ייתכן שלאשרה תתווסף Zusatzblatt – ספח עם פרטים נוספים.

האם חובה להוציא ויזה מראש בארץ?

באופן רשמי, ישראלים יכולים להיכנס כתיירים לגרמניה למשך 90 יום בכל תקופה של 180 יום. המשמעות היא שתיאורטית תוכלו להיכנס לגרמניה כתיירים ורק אז להסדיר את מעמדכם במדינה. יחד עם זאת, המלצתי היא להוציא את הוויזה מבעוד מועד בארץ. גישה זו תקנה לכם גמישות במידה ותתקלו בבעיות (לצורך העניין, אם המשרד מבקש מכם מסמך נוסף אותו תצטרכו להנפיק או שיש לכם רק בישראל). שלא לדבר על קורונה..

יש לציין כי גם אם הוצאתם ויזה בארץ, תצטרכו להגיע למשרד זרים ולהגיש בקשה לאשרת שהייה, שכן הויזה שהוצאתם בארץ תהיה תקפה ל3 חודשים. במקרה זה בחינת בקשתכם תהיה פחות מעמיקה ויותר בגדר בחינה זריזה. אף על פי כן תצטרכו להביא אתכם את כל המסמכים שנדרשתם להציג לטובת הנפקת הויזה בארץ ולמלא את כל הטפסים כדין.

קביעת תור במשרד זרים

ראשית, תצטרכו למצוא את משרד הזרים שמטפל בעניינכם בהתאם למקום מגוריכם. לצורך כך חפשו בגוגל “Ausländerbehörde”  + שם העיר בו אתם מתגוררים. התורים ארוכים ביותר ופרדוקסלית לעיתים ארוכים יותר מ-3 חודשים – משך הזמן המותר לכם לשהות בגרמניה, ובנוסף אירועי הקורונה מגבילים עוד את קיבולת קבלת הקהל של המשרדים.

לכן המלצתי החמה היא לקבוע תור בעודכם בארץ כדי למנוע סיבוכים מראש. במשרדים הגדולים (בברלין לדוגמה) תצטרכו לקבוע תור למחלקה הספציפית שמטפלת באשרה אותה אתם מבקשים. במידה ואין כל תורים פנויים תשלחו אימייל עם כל המסמכים שלכם ותרימו טלפון. אם גם זה לא מתקדם תצטרכו להגיע מוקדם בבוקר (כחצי שעה-שעה) לפני הפתיחה ולקחת פתק עם מספר. חשוב להתעדכן באתר של משרד הזרים שכן ייתכן וזה לא אפשרי עקב מגבלות הקורונה.

לפגישה חשוב להגיע עם כל המסמכים הדרושים לצורך הוצאת אשרת העבודה (לקריאה נוספת). בנוסף, במידה ואתם עושים רילוקיישן עם ילדים הם יצטרכו להצטרף לפגישה.

תנאי מקדים לפגישה הוא מגורים בגרמניה וכן רישום בעירייה.

אילו מסמכים עליי להביא למשרד זרים?

זה תלוי בסוג האשרה שתרצו להוציא, למידע נוסף במאמר על הפקת ויזה לגרמניה. במידה ואתם משוחחים עם משרד הזרים במייל\טלפון, תשאלו מהם המסמכים שעליכם להביא שכן במקרים מיוחדים ייתכן ותתבקשו להמציא מסמכים נוספים מעבר לרשימה הבסיסית. שימו לב שייתכן מאד שאת השיחה תצטרכו לקיים בגרמנית.

מנטליות במשרד הזרים

כמה שזה נשמע הזוי – משרדי הזרים בגרמניה ידועים לשמצה בעוינותם כלפי זרים, ישראלים ולא ישראלים כאחד. במשרד ידברו אתכם רק בגרמנית (למרות שהפקידים מדברים אנגלית), יבקשו מכם מסמכים ויבחנו את בקשתכם בצורה קרה וישירה. יש לא מעט מקרים בהם הפקידים היו ממש אגרסיביים כלפי ישראלים. צריך לזכור שהפקידים הללו מטפלים באנשים מכל העולם ומכל הרקעים הכי קשים שאתם יכולים לדמיין, ושבשורה התחתונה תפקידם לבחון את בקשתכם ותו לא – אין להם כל תפקיד בלייעץ לכם. כמה טיפים כדי להקל על המכה:

  • אם אינכם דוברים גרמנית תבואו עם מתורגמן
  • הכינו מראש את כל המסמכים בקלסר מסודר ותדעו בדיוק מה אתם רוצים – תחסכו לכם ולפקידים כאב ראש
  • תגיעו בזמן לפגישה
  • תבואו מראש עם ציפיות מאד נמוכות

רוב משרדי הזרים זוכים לקיתונות של ביקורות שלילית, הן מזרים והן מגרמנים כאחת (דוגמה לביקורות של משרד הזרים במינכן). אז אל תיקחו את זה אישית – זה הם, לא אתם (וזה מוכח).

עלות הוצאת אישור שהיה

העלויות עלולות להשתנות אך נעות בין 50 ל100 אירו לאדם.

אם מדריך זה סייע לכם, אנא שקלו לתמוך באתר על ידי קניית קפה כתרומה קטנה. זה מאפשר לנו לשמור על מישראל לגרמניה בחיים ולהמשיך ליצור תכנים חדשים.

הארות, הערות או שאלות? מוזמנים לכתוב בתגובות למטה.

הערה: הכותבים באתר אינם אנשי מקצוע וכל הכתוב במאמר זה מבוסס על ניסיוננו האישי ומחקר שערכנו לטובת ידע כללי בלבד. מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. למידע נוסף בתקנון.

 

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
guest
0 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments

מאמרים נוספים:

Abmeldung – כיצד לחזור מגרמניה לישראל?

כיצד לעשות רילוקיישן חזרה מגרמניה לישראל? באילו נושאים בירוקרטיים יש לטפל כשחוזרים מגרמניה לחזרה לישראל לאחר תקופה ברילוקיישן? כל המידע המאמר.